Хочеш ще швидше? А не вийде! В Україні триває боротьба із «шумахерами»

Як переконливо довела робота системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, чи не найгіршою «хворобою», на яку страждають вітчизняні недисціпліновані водії, є  перевищення довзволеної швидкості. Отже, боротьба із цим вкрай небезпечним порушенням триватиме і надалі – причому, за допомогою усіх можливих засобів.

 

Вже з 1 листопада в Україні набули чинності нові стандарти дорожньої інфраструктури, які змусять водіїв їздити повільніше. Згідно зі змінами, що внесені у документ «ДСТУ 4123:2020 Безпека дорожнього руху. Засоби заспокоєння руху. Загальні технічні вимоги», перелік засобів заспокоєння руху або traffic calming measures розширюється. У пресслужбі Укравтодору повідомляєють, що дотепер для заспокоєння руху на дорогах України застосовувалися кільцеві розв’язки, шумові смуги, піднесені пішохідні переходи, звуження смуг руху, напрямні острівці та «лежачі поліцейські».

 

Вілнині на вітчизняних вітошляхах та вулицях  з’являться ще й острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги. Засоби заспокоєння руху спрямовані та зниження швидкості руху як у населених пунктах, так і поза ними. «Нові стандарти дозволять встановити острівці безпеки, які змусять водія дещо змінити траєкторію руху, чокери – суцільні розширення або острівці, що звужують проїзну частину. А також центральні (підняті) острівці, що розташовані вздовж осі проїзної частини», – повідомили в Укравтодорі. Згідно задумам дорожників, завдяки засобам заспокоєння кожен водій обере стабільну швидкість, замість того, щоб постійно розганятися та екстрено гальмувати.

 

Компанія «Українські системні інновації» щиро вітає будь-які ініціативи, що спрямовані на зниження аварійності на автошляхахУкраїни. Ми працюємо задля цього щодня і чітко усвідомлюємо – боротьба за зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод є спільною справою державної ваги для всіх українців і вибороти у ній перемогу ми можемо лише разом.