Автофіксація порушень ПДР: непереливки буде не лише «шумахерам»

Варто було комплексам автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху попрацювати якихось кілька місяців, аби представники вітчизняної влади, гідно оцінивши їх можливості та ефективність почали один поперед одного вихваляти нововведення та вести жваві розмови про значне розширення його функціоналу.

Днями керівник Державного агентства інфраструктурних проектів України Кирило Хом’яков розповів, що в Україні комплексам автоматичної фіксації додадуть нових функцій, які будуть фіксувати порушення ПДР. З 2021 року комплекси автоматичної фіксації будуть фіксувати не тільки перевищення швидкості, але й перетин подвійної суцільної лінії, проїзд на червоний сигнал світлофора та рух смугою для громадського транспорту.

Крім цього, за словами високопосадовця, планується контролювати швидкість не на окремих ділянках, де встановлені комплекси, а по всій дорозі. Для цього комплекси будуть встановлені на початках і кінцях ділянок. Якщо водій зменшить швидкість проїжджаючи повз перший з них камеру, а потім знову прискориться, другий вже напевно зафіксує правопорушення «хитруна» і уникнути відповідальності не вдасться.

Такі плани цілком збігаються із намірами вітчизняних правоохоронців, що їх озвучив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко під час онлайн-форуму Kyiv Smart City Forum 2020 року. МВС також прагне як розширення можливостей комплексів  автоматичної фіксації, так і збільшення їх кількості на автошляхах України.

Компанія «Українські системні інновації» із усією відповідальністю стверджує: чим більше буде в нашій державі пильних електронних вартових доріг, чим «розумнішими» та досконалішими вони будуть, тим більше життів українців буде врятовано.