МВС України має великі плани на автофіксацію. Що попереду?

Вітчизняне Міністерство внутрішніх справ гідно оцінило систему автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, котра почала працювати в Україні із нинішнього літа. Судячи із усього, очільники відомства дуже задоволені отриманими результатами. Там мають великі плани щодо продовження та розширення її роботи.

Саме такі висновки можна зробити із виступу під час онлайн-форуму Kyiv Smart City Forum 2020 року заступника міністра внутрішніх справ України, Антона Геращенка. За словами високопосадовця  МВС, за час роботи комплексів було зафіксовано близько 1 мільйона 743 тисяч порушень. При цьому не завжди була можливість ідентифікувати порушника, якщо номери було встановлено на автомобілі з непідконтрольних територій або з-за кордону. Щоб частково вирішити цю проблему, з 1 листопада 2020 року почне роботу система, за допомогою якої транспорт, що ввозиться з інших країн, буде вноситися в спеціальну базу.

Крім того, функціонал дорожніх комплексів, які поки фіксують тільки порушення швидкісного режиму, буде розширено. За словами Геращенка, вже готова до запуску система, що дозволяє фіксувати порушників, які їздять по смугах для громадського транспорту. Заступник міністра доповів, що в 2020 році було придбано 220 комплексів, а в наступному - планується покупка ще 400. Це дозволить здійснювати відеофіксацію на всіх транспортних магістралях України. Також пан Геращенко відзначив високий рівень добровільної сплати штрафів українцями - 78%. У європейських країнах, за його словами, цей показник не перевищує 40%.

Компанія «Українські системні інновації» залюбки готова підтримати надзвичайно корисні ініціативи вітчизняних правоохоронців конкретною роботою задля збереження життя та здоров’я українців. Ми знаємо та розуміємо: більше автофіксації – більше безпеки та ладу в державі!