Іще дещо про користь відеофіксації

Те, що система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху виявилась напрочуд ефективним важелем у боротьбі із аварійністю на автошляхах та тими, хто нехтує Закон стало вже аксіомою: вітчизняні правоохоронці стверджують, що  аварійність на ділянках, де встановлені камери, істотно знизилася. Зокрема, кількість фактів перевищення швидкості в місцях установки камер за 100 днів знизилася в шість разів. Втім, поява в Україні якнайбільшої кількості пильних електронних «очей» несе в собі ще й додаткові «бонуси». Які саме?

Завдяки комплексам автоматичної фіксації порушень ПДР у Києві патрульна поліція  більш успішно викриває автомобілі-«двійники»: лише за тиждень з 3 по 10 вересня її співробітниками було виявлено 10 випадків  фальшування документів та номерів агрегатів автомобіля.  Відбувається це досить просто: коли до поліції звертається громадянин, котрий  повідомляє, що отримав штраф за перевищення швидкості, але на фото не його транспортний засіб, на пошук ймовірного «двійника» спрямовуються наряди патрульної поліції.  Рано чи пізно «спритник» не уникає зустрічі із правоохоронцями і тут мова йде вже не про адміністративне покарання, а про кримінальну справу.

Інший приклад свідчить про те, що  система відеосостереження за дорожнім рухом здатна суттєво допомогти автовласнику у досить неприємній ситуації. Одна з мешканок Києва залишила автомобіль Renault на парковці поблизу будинку, а згодом побачила на ньому пошкодження, які можуть свідчити про наїзд. Жінка викликала патрульних, які відібрали у неї пояснення, склали схему ДТП та зазначили у рапорті, що у дворі є відеокамера. Інспектори отримали доступ до камери відеоспостереження і на відео за день скоєння ДТП зафіксували автомобіль винуватця наїзду.

Оскільки номерний знак автомобіля не потрапив на відео, власника авто «вирахували» за досить рідкісною маркою та моделлю автомобіля - таких машин, як виявилося, в Україні всього 10. Від колег, які слідкують за безпекою міста через камери відеонагляду, патрульні отримали інформацію про власника авто - того дня з 10 усіх автомобілів у Києві їздило тільки одне таке авто. Правоохоронці з'ясували, що автомобіль зареєстрований та постійно перебуває в Одесі, а тому направили відповідні документи з Києва до Одеської області, де винуватця розшукали та притягнули до адмінвідповідальності.

Компанія «Українські системні інновації» працює над тим, аби якомога більше українців  перебували під захистом невсипущої та непідкупної електронної «сторожі», котра і вдень і вночі, за будь-яких обставин допоможе нашим співвітчизникам не лише зберегти життя і здоров’я, але й відстояти справедливість.