Штрафи за порушення ПДР – платити треба, але не шахраям

На превеликий жаль, варто лише в нашій країні з’явитися якомусь корисному та вдалому нововведенню, аж одразу знаходяться нечисті на руку особи, котрі намагаються нажитися на довірливості та необізнаності наших громадян. Так вийшло і з сповіщеннями про порушення швидкісного режиму на дорогах. Можна лишень «подякувати» деяким вітчизняним ЗМІ, котрі в свій час поширювали плітки про нібито «помилкові» штрафи, котрі «виписують ні за що»…

Такими неперевіреними інформаційними приводами скористалися звичайнісінькі шахраї. Листи із повідомленням про те,  що громадянин порушив ПДР та має  сплатити штраф, почали надходити до тих, хто взагалі не сідав за кермо жодного разу в житті, а автівку має хіба шо у власних мріях.  В деяких випадках таким бідолахам навіть починають дзвонити все ті ж нахабні «спритники»:  нагадують, шантажують та загрожують. Що цікаво, вітчизняні правоохоронці поки що не зафіксували жодного офіційного звернення від жертв таких аферистів. Втім, певна проблема існує.

Крапку у даному питанні поставив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. За його твердженням, ніяких квитанцій про порушення Правил дорожнього руху правоохоронці громадянам вже не розсилають. Нині порушники отримують спеціальні постанови, котрі мають чітко визначений зразок. «Постанова має хороший захист. Вона містить інформацію: де було правопорушення, коли, про транспортний засіб, і посилання на сайт bdr. mvs.gov.ua, де можна подивитися фото або відеоматеріали правопорушення» - зазначив високопосадовець.

Він також додав, що у справжній постанові обов’язково  зображено спеціальний QR-код, у котрому  зашифровано дані для оплати штрафу за допомогою банківської карти. Якщо такого на вашій постанові немає – це підробка. Ви можете сміливо викидати її на смітник, а краще – звертатися до поліції, аби припинити шахрайські дії.

Компанія «Українські системні інновації» наголошує – краще за все взагалі ніколи не порушувати ПДР. Але й ставати покірними виконавцями злочинної волі пройдисвітів тим більш не варто. Наша сила – у дотриманні Закону, технічному прогресі та обізнаності щодо усіх деталей боротьбі за безпеку на шляхах України. Разом – переможемо і порушників ПДР і шахраїв!