Середній палець проти автофіксації – не лише тупо, а ще й занадто дорого

Будемо відверті – автоматична фіксація порушень Правил дорожнього руху викликає схвальне сприйняття далеко не у всіх водіїв. Причому так відбувається далеко не лише у нашій країні де автовласники вже звикли до чи не повної безкарності на дорозі. Навіть у дуже законослухняній Європі знаходяться ті, хто зіткнувшись із автофіксацією, починає , як їм здається, яскраво висловлювати власне невдоволення. Інша справа – чим це закінчується…

Власника автомобіля   BMW X5, котрий не втримався, побачивши на одному із автобанів Німеччини знак обмеження швидкості до70 км\год можна де в чому зрозуміти: ідеальна дорога, швидкісна та потужна автівка, а йому наказують «плентатися» немов черепаха! Роздратування водієві додало й те, що поряд із знаком він побачив камеру автоматичної фіксації, котра контролювала швидкість транспорту. Можливо, більш дорослий та досвідчений водій (керманичу  BMW X5 виповнилося лише 26 років) повівся б більш виважено та спокійно. Але ж розлючений хлопець зірвався та  саме в той момент, коли його автівка була у полі зору  камери тицьнув їй середній палець: «Ось вам моя думка про правила та їх дотримання!»

Ця витівка дуже дорого обійшлася любителю швидкісної їзди. За саме лише зафіксоване камерою правопорушення, котре він вчинив перевищивши швидкість на 11 км\год,   штраф склав би лише 20 євро. Але непристойний жест, нехай звернений не до  працівників поліції, а лише до позбавленого емоцій електронного приладу, котрий був «при виконанні», правоохоронці Оберфранкена, на чий території було вчинено неподобство, трактували як навмисну образу влади. Окружний суд Кульмбаху визнав водія винним та присудив йому не лише сплатити штраф, що у 75 (!) разів перевищує «звичайний» та складає 1500 євро, а ще й позбавлення водійських прав на місяць – «за грубу та нетактовну поведінку»! І воно було того варте?!

Компанія «Українські системні інновації» запевняє: система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, задля впровадження котрої в Україні ми працюємо і працюватимемо надалі – то не чиясь примха, а наша з вами безпека та життя. Отже, панове водії, будьмо чемними та законослухняними, поважаймо тих, хто піклується про вас!