Про уявні «жертви» автофіксації та справжні трагедії

Варто лише було запровадити в державі систему автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, аж негайно певна частина наших співгромадян заходилася шукати у ній якісь «вади», «похибки», чіплятися до якихось нісенітниць та роздмухувати їх, як то кажуть, до вселенських розмірів. Шановні! А чи не варто порівняти помилки, що подекуди виникають у процесі боротьби із порушниками ПДР та те страшне зло, що несуть їх безвідповідальні дії?!

Ось, наприклад, днями на деяких вітчизняних порталах з’явилося таке повідомлення: «Житель Києва став жертвою автофіксації порушення правил дорожнього руху. Внаслідок помилки системи йому виписали чужий штраф. Зі слів «порушника», він отримав документ зі штрафом, а коли відкрив лист, там замість його мотоцикла був вказаний автомобіль. «У машини такий же номерний знак, як у мене на мотоциклі. Що робити?», – пише він. Виявилося, що номерні знаки обох транспортних засобів збігаються. Зазначається, що причиною курйозного випадку стала помилка в системі фіксації порушень. Втім, самому «щасливчику», який отримав лист про штраф, не до жартів – він не може зрозуміти, що ж йому в такому випадку варто робити далі.»

Яка трагедія… Якщо дорослий дядько не має тями як оскаржувати у законному порядку помилкове рішення – йому можна лише щиро поспівчувати та порадити звернутися до юристів. А ще цій «жертві» варто було б з’ясувати чому у його номерного знаку існує «двійник» - скоріш за все один із держномерів є підробленим, або виданим помилково. І розібратися із цим варто було б ще бозна коли, а не теревенити про «помилки автофіксації»!

Хочете дізнатися про справжню трагедію? Ось, панове: У Шевченківському районі Києва на вулиці Зоологічній 25 серпня на території військового коледжу сталася моторошна ДТП - п'яний водій скоїв наїзд на трьох 23-річних дівчат-курсанток. Двом з них вже ампутували по одній нозі, в одної із потерпілих під питанням ампутація ще й другої! У третьої дівчини зламані обидві ноги, її прооперували. Стан потерпілих стабільно важкий.

Ось вона – реальна трагедія, розплата за безкарність водіїв-порушників ПДР! Зламане життя трьох дівчат, трьох майбутніх матерів, берегинь, захисниць України. Чи ж могли вони, вдягаючи однострій,  помислити про те, що отримають інвалідність не від ворожої кулі або мини, а з вини того, хто не бажає жити за Законом та правилами?! Компанія «Українські системні інновації» наголошує – впровадження автоматичної фіксації порушень ПДР є копіткою та складною справою. Деякі дрібні та тимчасові проблеми тут неминучі. Але ж альтернативи нещадної боротьби із порушниками Правил дорожнього руху у України просто немає!