Перший місяць автофіксації порушень ПДР довів її беззаперечну ефективність

Лише місяць встигли попрацювати комплекси автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, роботу яких було розпочато 1 червня 2020 року, а результати впровадження системи вже можна назвати вражаючими. Маємо реальне зниження кількості тих, хто нехтує Законом та більш ніж солідне поповнення державної скарбниці. Так тримати, КАСКАДе!

Про реальну ефективність нововведення у  соціальній мережі Facebook повідомив співвітчизникам заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко: «Кількість зафіксованих фактів перевищення швидкості за 30 червня знизилася порівняно з першим днем роботи системи з 57 880 випадків до 13 325, або більш ніж в 4 рази порівняно з 1 червня!»

Також Антон Геращенко зазначив, що за 30 днів роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху винесено 398 410 постанов про адміністративні правопорушення, з них вже сплачено 219 040 штрафів за перевищення швидкості. Всього за 30 днів роботи системи на рахунки державного казначейства надійшло 31 908 746 гривень. Частина цих коштів піде на оплату послуг із доставки повідомлень акціонерним товариством «Укрпошта» та на оплату друку постанов про правопорушення державним поліграфічним комбінатом «Україна». Решту кошти будуть зараховані в бюджет і будуть спрямовані на покращення дорожньої інфраструктури та підвищення безпеки дорожнього руху.

Такі ж самі дані навів і директор департаменту комунікацій зі ЗМІ МВС України Артем Шевченко: «Було 57880, стало 13325. Сплачено порушниками вже 31 млн гривень. Але головне не штрафи, а профілактика порушень. Сьогодні 1 липня водії вже скидають швидкість вчетверо частіше ніж 1 червня. А значить є шанс наприкінці року зменшити кількість загиблих на автошляхах, яких минулоріч було 3454.»

Компанія «Українські системні інновації» пишається тим, що, зокрема й завдяки повсякденній та невпинній праці її співробітників в нашій державі вже вдалося досягнути перших реальних успіхів у справі покращення ситуації на автошляхах, збільшення рівня безпеки громадян України. Втім, головні перемоги ще попереду – наша держава має остаточно  стати територією водійської чемності, цивілізованості та законослухняності.