Майбутнє безпеки – за інтелектуальними системами розпізнавання облич

Одним з найвдаліших стартапів Китаю у царині штучного інтелекту визнано Cloudwalk – створену вихідцями із китайської Академії наук систему розпізнавання облич. Щодня вона сканує більше 1 млрд облич та, наразі, стрімко нарощує власну базу даних. Розроблені фахівцями пристрої для розпізнавання розміщені у банкоматах, аеропортах та в інших місцях суспільного простору.

Cloudwalk вже запровадила свої технології розпізнавання у 29 провінціях Китаю. Найбільшою популярністю вони користуються у представників фінансової системи - контракти із розробниками вже уклали більше 400 банків, серед яких справжні «велетні», такі, як Bank of China та Agricultural Bank of China. На сьогодні системою Cloudwalk обладнано банкомати, через які щоденно проходить більш ніж 216 млн транзакций.

Система має дуже непогані результати у галузі забезпечення безпеки громадян та боротьби зі злочинністю. Cloudwalk дуже активно співпрацює із правоохоронними органами. Так, у одному із своїх останніх звітів представники компанії вказали, що за чотири роки власного існування допомогли китайським правоохоронцям встановити та затримати більше 10.000 злочинців. Це не дивно - згідно даних, наведених IHS Markit, загальна кількість камер відеоспостереження в Китаї становить не менше 176 млн, а до 2020 року до них додасться ще 450 млн. Важливим чинником розвитку компанії є також відчутна фінансова допомога держави – лише 2017 року влада Гуанчжоу надали Cloudwalk для розвитку майже 300 млн доларів.

«Українські системні інновації» є однією з небагатьох вітчизняних компаній, що наполегливо праюють саме у галузі забезпечення безпеки громадян за допомогою найсучасніших технологій. Сподіваємось, що із часом наша робота у цьому напрямку гадасть не менш корисні та вражаючі результати.