Міністр інфраструктури визнав: автофіксація - єдиний шлях до порятунку українців

Уряд держави має серйозні наміри докорінним чином змінити на краще стан дорожньої безпеки в Україні. На це вже незабаром будуть спрямовані дуже значні кошти. Але чи не найголовнішим є те, що високопосадовці офіційно визнають: найбільш дієвим засобом для поліпшення ситуації із аварійністю є запровадження в країні системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху.

3.2 мільярди гривень цього року виділено на програму безпеки дорожнього руху. Вона, зокрема, включає встановлення камер автоматичної фіксації на дорогах державного значення, програмне забезпечення для них, домедичну, екстрену медичну допомогу, спецавтомобілі для служби надзвичайних ситуацій, острівці безпеки, освітлення та безпечні переходи. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Наша мета – впродовж 2 років зменшити аварійність на дорогах на 30%, тобто щороку близько 1200 людей будемо фактично рятувати через реалізацію цієї держпрограми. А до 2024-го – 40% зниження рівня смертності і до 1500 порятованих життів» — зазначив пан міністр. За його словами, кількість порушень правил дорожнього руху поступово зменшується. До кінця року міністерство планує встановити на дорогах ще 220 камер. «Розраховуємо, що за рік-два вже близько 1000 камер адмініструватимуться в Україні і вона ставатиме потроху Європою. Як бачимо, ризик втратити гроші працює краще, ніж соціальна реклама» — сказав Владислав Криклій.

Компанія «Українські системні інновації» щиро радіє тому розумінню та підтримці, котрі на найвищому державному рівні отримує ідея рішучої боротьби за життя та здоров’я українців за допомогою найсучасніших технологічних досягнень  вітчизняних розробників та виробників. Всі ми, причетні до цієї невідкладної справи маємо нарощувати власні зусилля, маючи прагнення не лише щороку знижувати аварійність та смертність на шляхах держави на якісь відсотки, але й взагалі покінчити із цим страшним злом!