Автофіксація надихає: «Не можеш їздити за правилами? То навчись!»

Впровадження в Україні системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху надихнуло керівництво Міністерства внутрішніх справ держави на досить цікаву, та, напевно, дуже слушну ідею. Цілком можливо, що у майбутньому водії, котрі вперто порушуватимуть ПДР окрім сплати належних адміністративних штрафів можуть бути спрямовані на повторне навчання – аби їм врешті-решт втлумачили, як потрібно їздити у цивілізовані країні.

Про  такі наміри повідомив радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко в ефірі каналу «Україна 24». За його словами, ініціатива відомства буде містити перескладання іспитів з ПДР і водіння для водіїв-порушників. «На сьогодні ми розглядаємо можливість того, що якщо водій порушував правила кілька разів - ввести таку ініціативу, щоб людину відправляти на перенавчання, щоб він міг підтвердити, може, вміє він керувати транспортним засобом, знає правила дорожнього руху», - заявив Мартиненко.

При цьому він зазначив, що поки це тільки ідея, але при певних умовах вона може бути втілена в життя. «Ми зараз це поки тільки розглядаємо, але якщо у нас не буде зменшуватися кількість порушників через відеофіксацію, то ми перейдемо до практичного застосування цього», - додав радник. За його словами зафіксовані за якийсь тиждень роботи системи автоматичної фіксації 200 тисяч порушень на дорогах є більш, ніж достатньою підставою для такого рішення. Якщо  кількість  тих, хто дозволяє собі нехтування ПДР не буде демонструвати динаміку істотного зниження, напевно комусь доведеться знову «сісти за парту» та доводити свою здатність до кермування автівкою.

Компанія «Українські системні інновації» наголошує:  безпека дорожнього руху – то не жарти, то чиєсь життя! Сьогодні вся Україна має складати іспит на дотримання простих та обов’язкових до виконання Правил, винятків з яких не існує. Ми ж працюємо задля того, аби оцінки у цьому іспиті  не виставлялися кров’ю та незворотними людськими жертвами. Навчаймося, пильнуємо, дотримуємось ПДР!