Хроніки автофіксації: «смертельних перегонів» стає менше, але вони не припиняються

З 1 червня нинішнього року нарешті запрацювала  система автоматичної фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху запрацювала в Києві та на автомагістралях Київської області. Камери, що встановлені у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками сумлінно відображають весь той жах, що коїться на вітчизняних автошляхах. Кількість тих, хто нехтує власною безпекою та життям своїх співгромадян йде вже навіть не на десятки – на сотні тисяч!

Лише за перші п'ять днів роботи система автоматичної фіксації порушень ПДР тільки в столиці, де встановлено всього 20 камер спостереження, зафіксувала 200 тисяч порушень! По 10 тисяч на кожен КАСКАД! Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький,  відзначивши, що з кожним днем, кількість випадків порушення водіями правил дорожнього руху знижується: «Під час тестування у деякі дні кількість порушень сягала понад сто тисяч. Якщо говоримо про перший день роботи системи, то це було 57 000, далі – менше».

Втім, попри все – встановлення комплексів автоматичної фіксації, неодноразові попередження про це та широке висвітлення питання у ЗМІ,  залишаються поміж нас ті. Кому, як то кажуть, «закони не писані». Днями у Києві встановлено новий антирекорд із нехтування ПДР – якщо перше таке сумнівне «досягнення» належало водієві Mercedes, що мчав по місту зі швидкістю 208 км/год, то кермувальник Audi, який рухався столичною  вулицею Олени Теліги  розігнався вже до 224 кілометрів за годину. Дозволеною на цій ділянці була швидкість 50 кілометрів за годину…

Напевно, після цього будь-які дискусії щодо доцільності якнайшвидшого та максимально широкого впровадження системи автоматичної фіксації порушень ПДР навряд чи є доцільними. А тим більше після повідомлень на кшталт шокуючої новини про те, що 8 червня на Житомирщині поблизу села Скребеличів внаслідок зіткнення двох автомобілів -  Mitsubishi та Daewoo Lanos загинули четверо людей, зокрема 9-місячна дівчинка. Оце – розплата за недотримання Правил дорожнього руху!

Компанія «Українські системні інновації» вважає дорожньо-транспортні пригоди, котрі майже щоденно несуть смерть та горе громадянам України одним із найсерйозніших викликів, які сьогодні стоять перед державою. Ми робимо задля його подолання все можливе – своєю працею у галузі впровадження дієвого контролю за дотриманням ПДР і закликаємо співвітчизників підтримати боротьбу із дорожнім травматизмом та смертністю хоча б власною законослухняністю.