Автофіксація порушень ПДР – не заради штрафів, а заради безпеки

З 1 червня нинішнього року в Україні стартує повноцінна робота системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Це робиться не заради збирання із водіїв «захмарних» сум штрафів, а, передусім – для того, аби убезпечити усіх громадян нашої держави від загибелі та каліцтва у дорожньо-транспортних пригодах. Саме таку думку висловив з даного приводу заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Ось що він сказав іще:

«Всі камери за законом встановлюються з обов'язковим попереджувальним знаком. Ми дали всі адреси публічно, щоб усі знали, де встановлено камери. Бо наше завдання – це не збити якомога більше штрафів, а щоб водії знали, що є перехрестя, на якому гинуть люди...»

«Цього року запускатимемо ще 220 камер для встановлення на автошляхах України. Ми будемо пропонувати мерам міст, щоб вони чинили відповідально, як Віталій Кличко, закуповувати камери і встановлювати на території своїх міст коштом мерії за погодженням з поліцією, яка надаватиме інформацію про аварійно-небезпечні ділянки» - підкреслив високопосадовець.

«В цілому  пристрої автоматичної фіксації повинні зробити наші дороги безпечнішими. Зараз на вулицях України гине приблизно 3300 людей на рік, травмується близько 30 тисяч, 5-6 тисяч осіб стають інвалідами. Ми ставимо собі за мету за п'ять років скоротити загибель людей удвічі. В Осло торік на 500-тисячне місто загинула всього одна людина. У Києві загинули близько 90-100 осіб», – навів страшну статистику заступник голови МВС.

Компанія «Українські системні інновації» підтримує кожне слово, сказане одним із очільників правоохоронної системи держави. Боротьба із зниженням аварійності та смертності на українських дорогах є не лише нагальною справою держаної ваги, але й повсякденним завданням для кожного із нас. Ми робимо для його виконання все можливе.   А ви?