Автофіксація порушень ПДР – вже з 1 червня

Попри всі негаразди сьогодення – пандемію коронавірусу та пов’язані із нею жорсткі карантинні обмеження, впровадження системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху в Україні було не скасовано, а лишень відтерміновано. Як виявилося – на дуже короткий строк. Про повноцінний старт цього державного проекту надзвичайної ваги повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.  Ось що він сказав:

«Відстрочка була через спалах коронавірусної інфекції на одному з підприємств, яке мало забезпечувати друк «листів щастя». Плюс зала, в якій перебувають одночасно близько 20 поліцейських на небезпечній один від одного відстані, це теж могло призвести до того, що один занедужалий інспектор поліції міг заразити решту. Тому ми вирішили на місяць відкласти запуск цієї системи. Вона обов'язково запрацює!»

Заступник глави МВС зазначив, що на першому етапі у системі  автоматичної відеофіксації буде задіяно 20 камер у Києві та ще 30 – у столичному регіоні. «У перспективі система розрахована технічно до 6 тис. камер. Цього року запускатимемо ще 220 камер для установки на автошляхах України», – пояснив Геращенко. За його словами, на першому етапі камери будуть фіксувати швидкість, потім – проїзд на червоне світло, рух по смузі руху громадського транспорту.

«Вони фіксуватимуть факт перевищення швидкості. У разі фіксації перевищення швидкості за номерами встановлять власника автомобіля і йому відправлять лист, в якому буде вказано час, місце правопорушення і навіть код, за яким людина може зайти в інтернет і подивитися момент порушення. Далі, якщо власник автомобіля був за кермом, він платить штраф 255 грн. Якщо ж він дав свою машину покататися комусь, то може зателефонувати людині, яка була цього дня за кермом, і попросити її сплатити штраф. В такому разі адмінпротокол складатиметься на особу, яка була за кермом», – розповів Геращенко.

Компанія «Українські системні інновації» невтомно працює заради якомога більш повної та швидкої реалізації цієї програми, котра є єдиним дієвим шляхом до зменшення аварійності та смертності на вітчизняних автошляхах та вулицях. Рухаємося разом – до справжньої безпеки та європейської якості життя!