Штрафуйтесь із комфортом… Але краще не порушуйте!

Із запровадженням в Україні системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху державні органи роблять все необхідне, аби для тих, хто таки втрапить під пильне «око» Закону, процес сплати штрафів  став максимально простим, швидким та прозорим. Звичайно ж, краще не порушувати ПДР, але якщо таке вже трапилось, то, принаймні процес  розставання із своїми кревними не повинен перетворюватися для водія у додаткові митарства.

Тож, за повідомленням прес-служби платіжно-інформаційного сервісу для водіїв Штрафи UA, ним спільно з Міністерством внутрішніх справ України було випущено оновлення додатку, в якому водії за номером водійського посвідчення, ІПН або за серією та номером штрафу можуть здійснити перевірку та заплатити за порушення ПДР, а також перевірити історію сплат.

«Така функція стала доступною після того, як МВС відкрило дані про факти порушення ПДР. Це забезпечує прозорість процедури штрафних платежів і надходження коштів, що дозволяє збільшити інформованість водіїв», – сказано в повідомленні з посиланням на слова заступника міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова.

Як зазначають у Штрафи UA, на поточний момент сумарний обсяг непогашених водійських штрафів становить близько 0,5 млрд грн. Однією з ключових причин у компанії називають складний процес оплати, що передбачає проходження низки інстанцій. Більша частина штрафів сплачених через банки «зависають» на рахунках казначейства та не «підтягуються» автоматично до поліції. Оновлена версія додатку Штрафи UA вже працює для IOS, оновлення для Android вийде на початку травня.

Компанія «Українські системні інновації» і надалі працює задля забезпечення безпеки громадян України на автошляхах та вулицях держави і радить співвітчизникам ні в якому разі не порушувати Правила дорожнього руху. Але якщо таке вже трапилось – платіть вчасно, швидко та із комфортом!