Автофіксація порушень ПДР – чекаємо, вивчаємо, готуємось

Не дивлячись на те, що головною темою сьогодення залишається боротьба із пандемією коронавірусу, певні надзвичайно важливі для життя та майбутнього країни проекти втілюються в життя своєю чергою. Одним з них є запровадження автоматичної фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху, котре вже найближчим часом (із 1 травня» запрацює, як то кажуть, у повну силу.

Нагадуємо -   у Києві та Київській області  відеофіксацію порушень правил дорожнього руху розпочато вже зараз. На сьогодні в місцях, де за статистикою гинуло найбільше наших громадян встановлено 20 камер в Києві, а до 1 травня буде встановлено ще 30 камер в Київській області. Позитивним моментом є те, що попри певне, цілком очікуване незадоволення таким нововведенням, котре обмежує можливості безкарно «ганяти» автошляхами та вулицями держави, більшість українців готується до переходу до нових реалій, розуміючи їх життєву необхідність. Дехто ще й допомагає іншим.

Так, наприклад вітчизняна юридична фірма "Дорожній адвокат" на своїй сторінці в у FACEBOOK розмістила нагадування для громадян про те, яка швидкість і за яких обставин є дозволеною, а також про розміри штрафів, котрі очікуватимуть на порушників вже найближчим часом. Зробимо це й ми. Отже, пересуватися автівкою у пішохідній зоні можна не швидше 20 км\год, по місту – 50 км\год, за його межами – 90 км\год, а на трасі, котра має розділювальну смугу максимальна швидкість може становити 110 км\год. Перевищення цих норма на 20 км\год обійдеться порушнику у 255 гривень, на 50 км\год – вже на 510 гривень. У випадку ж, коли таке правопорушення стало причиною автомобільної аварії, йтиметься вже про штраф у 680 гривень, або ж навіть про позбавлення  водійських прав.

Компанія «Українські системні інновації», котра працює заради покращання стану безпеки на всіх автошляхах та вулицях України, нагадує співгромадянам: безпека дорожнього руху – то є наше життя! Дотримуймось правил, не забуваймо про відповідальність – і будь-які камери фіксуватимуть лише законослухняність та відповідальність українців.