У Франції тестується паркування майбутнього

В аеропорту французького міста Ліон готується до запуску тестова версія робоплатформи Stanley Robotics для автоматичного паркування автомобілів. Справжнє диво, що недавно видавалося науковою фантастикою сьогодні реалізується на практиці. Для того, аби скористатися послугами безпілотного паркувальника-робота, водієві буде достатньо лише, знаходячись за кермом власної автівки, взяти до рук мобільний телефон та зайти онлайн в спеціальний кабінет, в якому забронювати парковку. Після цього можна сміливо лишати свій транспортний засіб – маленький «розумник» все зробить сам.

Згодом прибуде «Стен» (саме таке ім`я мають роботи-паркувальники), котрий і доправить автомобіль на відповідне паркувальне місце. При цьому паркування буде відбуватися не аби як, а з урахуванням строку, на який власник має намір лишити автівку на стоянці. Поки що у рамках «пілоту», що працюватиме в аеропорту Ліон-Сент-Екзюпері буде виділено 500 паркувальних місць, що будуть обслуговуватися чотирма робоплатформами. Але згодом в компанії Stanley Robotics мають наміри запропонувати поставляти своїх безпілотних паркувальників не лише усім аеропортам Франції, але й іншим країнам.

Як бачимо, нам, українцям, є куди «рости» та розвиватися у прагненні до цивілізованого використання автотранспорту та вдосконалення власного життя за допомогою ІТ-технологій. Компанія «Українські системні інновації» працює над вирішенням цих питань вже сьогодні! І хоча розроблений нами комплекс фото- та відеофіксації «Каскад» поки що не вміє самостійно паркувати автівки, слідкувати за порушенням правил паркування він вже сьогодні здатен цілком ефективно. Працюємо на майбутнє!