Ігнорувати штрафи не вийде – вже маємо відповідне ноу-хау

Не секрет, що з огляду на початок введення в Україні автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, дехто з не надто дисціплінованих водіїв  лише посміхнувся та подумав: «Ну то й що?! Ви пишіть, а я їздитиму, як їздив. І не платитиму! Хто ж мене змусить?» Як виявилось, принаймні, в столиці проти таких «хитрунів» вже розроблено та впроваджено цілком дієве ноу-хау, которе в жодному разі не дозволить ігнорувати «листи щастя» порушникам ПДР.

 

Виконавча служба почала блокувати рахунки клієнтів за несплату штрафів за порушення правил дорожнього руху. Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє радник мера Києва Максим Бахматов, зазначаючи, що ця інформація – для тих, хто ігнорує виписані штрафи: «Державний ПриватБанк почав блокувати рахунки клієнтів через штрафи за порушення ПДР. Причому блокуються всі кошти на рахунку, а не тільки сума штрафу». За його інформацією, користувачам приходить повідомлення в мобільний банкінг, в якому клієнта повідомляють про зупинку всіх видаткових операцій у зв’язку з арештом рахунку.

 

«При аналізі бази боржників Мін’юсту можна дійти висновку, що арешт був ініційований Департаментом транспортної інфраструктури КМДА. У складі цього департаменту числиться і муніципальна паркувальна інспекція. Таким чином, через невеликий по суті штраф клієнт банку залишається взагалі без доступу до всіх своїх коштів на рахунку. Переказати гроші або оплатити якісь послуги також неможливо. При врегулюванні питання з виконавцями арешт обіцяють зняти протягом 1-3 днів», – написав Бахматов і закликав київських водіїв паркуватися правильно.

 

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА цю інформацію підтвердили, зазначивши, що блокування рахунків вже триває кілька днів. «Ми знайшли порозуміння з боку виконавчої служби, з якою вели переговори три місяці. Зараз у нас є певна кількість неоплачених штрафів. У цьому питанні нас підтримав поки що один банк і виконавча служба. Такі повідомлення водіям приходять вже тиждень», – повідомив Дмитро Рахматуллін, заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

 

Компанія «Українські системні інновації» цілковито підтримує принцип невідворотності покарання для тих, хто нехтує власною безпекою та безпекою своїх співгромадян. Ми працюємо над тим, аби за допомогою найсучасніших технологій захистити життя та здоров`я всіх українців, але дієвим цей захист буде лише за умови дотримання усіма учасниками дорожнього руху загальних для кожного правил та відповідальності за їх ігнорування.